donderdag 11 november 2021

schoollapje

Enige tijd geleden kreeg ik dit lapje cadeau. Zo te zien is het lapje ooit ingelijst geweest en ik denk dat het lapje oorspronkelijk een rood schoollapje was. Waarschijnlijk zijn er later onderaan wat afbeeldingen aan toegevoegd.

Some time ago I got this sampler as a gift. I think the sampler once was framed. I also think it used to be a red school sampler. At a later time some figures were stitched on.

4 opmerkingen:

Maaike zei

Romelia is geen veelvoorkomende naam, wellicht een aanknopingspunt voor onderzoek, ook omdat Heeg van beperkte omvang is.

Annelies zei

@Maaike, grappig dat je Heeg schrijft. Ik dacht Heec en kwam er niet uit. Bij Heeg kom ik op een Rommelia Venema die de leeftijd van 90 jaar heeft mogen bereiken. (1906-1996)

Maaike zei

Ik moest onmiddellijk aan Heeg denken bij het zien van deze merklap. Een letter levert dus al veel op. RV, de eerste initialen kunnen dus voor haar naam staan. Klasgenootjes LW JP en EvdS?

Annelies zei

@Maaike, voor mij was RV de bevestiging dat ik goed zou kunnen zitten. EvdS is vast uitgekozen om de tussenletters te oefenen.