vrijdag 29 juni 2018

N.I.

Op het moment dat je er sterk aan denkt met iets nieuws te beginnen is het altijd goed te kijken naar wat je nog hebt liggen.
Van een aantal van deze Nearly Insane blokken moest ik letterlijk het stof halen. 
Vijfenveertig blokken zijn af, maar wil ik er mee doorgaan ? Volgens mij ligt het al zo'n 8 jaar stil.

On a moment when you are thinking of starting a new project it is good to look at the things that are thrown in a corner.
I had to undust a few of these Nearly Insane blocks before putting them on this picture.
Fortyfive blocks are done, but do I want to continue ? The last time I worked on them was I think eight years ago.

12 opmerkingen:

Annelein zei

De blokjes aan elkaar zetten 5 x 9 of nog vier blokjes erbij 7x7. Dan nog een mooie rand er omheen en is het ook een leuke quilt die af is.

Annelies zei

@Willeke,

Ik heb de paarse sashings al jaren in huis, maar ik denk dat ik een gedeeltelijke N.I. niet mooi vind.

Anoniem zei

Ha ha, dus gewoon weer oppakken, Annelies! Het "affe" stuk ziet er alvast mooi uit; en ach, het is hobby, dus al doe je er jáááren over, niemand die er last van heeft, toch?
Een blokje per keer, dan komt ie vanzelf een keertje af, net als je je huisjesquilt doet. En hoelang je over die "keer" doet, bepaal je helemaal zelf :)
Groeten van Digna

BezigeBijMirjam zei

Mijn eerste gedachte was eigenlijk gelijk aan die van Annelein. De middenweg kan ook. Niet onaf laten liggen, niet in zijn geheel afmaken, maar van de blokken die je nu af hebt een quilt maken. Sashings, rand...... Maar ik las ook jouw antwoord. Geen halve NI. Dan toch afmaken? Fijne dag. 🤗

Annemiek zei

Annelies het moet leuk zijn om aan te werken en als je dat gevoel er niet bij krijgt zou ik het op FB te koop aanbieden. Weg ermee, doen waar je blij van wordt. Maarja zo denk ik :-) veel wijsheid gewenst.

katrien zei

De mijne ligt ook al jaren onaangeroerd ,maar ga er niet mee verder,zal ze gewoon met een sashing aan elkaar zetten. Misschien doe jij dat ook wel,mooie blokken.

Mrs. Sutherland zei

Dat kan een lastige keuze zijn. Misschien handig om te kijken waarom het is blijven liggen? Vond je de blokken niet leuk om te maken, of is je smaak veranderd en wil je wel de quilt, maar niet in de huidige vorm?
Ik zou denken: liever een gedeeltelijke NI die af is, als een hele NI waar je toch niet blij van wordt.
Succes met afwegen!

Zwaai, Mar

Guusje, zei

Ik weet nog dat je ermee bezig was. Lastige keuze als je er niet blij van wordt dan zou ik er niet mee doorgaan anders gewoon steeds een blok maken deze al aan elkaar zetten als het kan dan groeit hij en vind je het misschien wel leuk om er verder mee te gaan. Ik doe dat ook steeds met die van mij zo zie ik hem groeien.

Wilma Oud zei

Ja, dat kan gebeuren dat iets lang stil ligt, maar leuk dat je het toch verder af gaat maken. Succes. Groetjes Wilma

Else zei

Lekker aan iets nieuws beginnen!!! (aan mij heb je niets erug, LOL) Fijne dag zwaaizwaai

Anoniem zei

Als je er geen goed gevoel bij hebt ,geen tijd aan verspillen.
Misschien kun je er iemand anders blij mee maken (quiltstudio het Gooi) als je jullie bee hebt?


Gr Glaudia.

neeftje zei

insane leuk was hij om te maken, de top is bij mij klaar, half gequilt maar met ruimte in de achterkant, dus het dilema, loshalen zou de beste oplossing zijn. misschien ook maar moed verzamelen!
groetjes