donderdag 23 augustus 2012

LUS januari 2011

In januari 2011 schoot ik al lekker op met de Loyal Union Sampler. Ik merkte inmiddels ook dat er behoorlijk wat stof in ging zitten en was al een keer extra naar Spakenburg gegaan. Er zitten heel wat Spakenburgse klederdrachtstofjes in deze quilt. 
Ondertussen wachtte ik op het uitkomen van het boek van Jennifer Chiaverini "The Union Quilters". In dit boek de quilt voor.

 January 2011 I had already made several blocks of The Loyal Union Sampler. I needed more fabric and went to Spakenburg, a place were ladies still wear old costumes from former days.A lot of those fabrics are in my quilt.
I was also waiting for Jennifer Chiaverini's book " The Union Quilters" to come out. The quilt place a role in this book.

22 opmerkingen:

Balsemien zei

Wat leuk dat je steeds een of meerdere blokken laat zien: ze zijn werkelijk schitterend en ook prachtig gemaakt, de stoffen sluiten mooi op elkaar aan. Je kunt zien dat je daar echt goed naar gekeken hebt.

GRANNY'S HOUSE zei

Wat zijn het toch schitterende blokken en de kleur....geweldig!

Groetjes
Ines

AnitaS zei

Prachtige stoffen en kleuren. Wat ben je toch een nette werkster.

Grit zei

Einfach wunderbar,
LG Grit

Tilly zei

Aan paars denk je niet direkt, maar wat zijn de blokken prachtig van kleur bijelkaar, en zo precies gemaakt.ziet er perfekt uit. comlimenten. groetjes

Marie-José zei

Nou toevallig of niet maar wel enig om te lezen. Die Spakenburgse stofjes spaar ik al een tijdje. Ben onlangs naar de tentoonstelling geweest van spakenburgse quilts. Enig om te zien. Ik heb een paar stofjes in een tasje verwerkt. Ze zijn zo mooi. En nu ben jij een hele quilt aan het maken...euh, hij is dus al af zo te lezen. En zo te zien is hij weer schitterend. Wat leuk om te zien. En wat een eer voor je dat je voor haar boek een quilt mag maken. Echt te gek. Proficiat.

Wilma Kuin zei

Heerlijk dat je nu eindelijk erover kan schrijven,...
ik volg je op de voet!!
:o)

Carin Wijnand zei

Erg leuk om zo achteraf te volgen wat een werk je verzet hebt. Prachtig! Gefeliciteerd met zo'n mooie quilt.

KijkDaarIs zei

ze zijn prachtig Annelies...en zoals Josephine al zei...geheimen..;0)
bij elk paars lapje dacht ik "Annelies"...;0)
Zal ook wel raar zijn dat ie nu weg is...wat moet je nu toch gaan doen???..WAT zeg je...ga je geel en oranje sparen???...whahaha..;0)
Hele fijne dag

Wieke van Keulen zei

Wat een prachtquilt wordt het, Annelies en wat een prachtige kleuren. Ik spaar ook alle paarse lapjes en zie veel bekends voorbij komen. Zo leuk om te zien. Maar je blokken zijn top; hogere quiltkunde noem ik het maar. Ik wens je een heerlijke dag toe. Groet, Wieke

Margot zei

Wat een aantrekkelijkheid !
Dit levert bij menig quiltster inspiratie !

Naar mijn idee heb jij veel plezier beleefd met het maken van de blokken en met het samenstellen
van je stofkeuze !

Wat geniet ik van de foto's !!!

Marga (MarPie) zei

Heerlijk om te lezen, fantastisch om te zien. Zijn ook blokjes die veel weg hebben van de SBS.

Groetjes,
Marga♥

Marjan zei

Geweldig, Annelies! Wat is dit prachtig! Je weet: ik ben bezig met de Civil War Diary Quilt in het paars. Helemaal fantastisch dus om nu de onthulling van jouw paarse project te volgen! En ik vind het zo leuk voor jou: weer een quilt van jou in een boek! Echt geweldig.

betty prins zei

Het moet een enig werk geweest zijn, al die verschillende blokken en dan die mooie paarse tinten. Ik ben benieuwd naar het boek waar jouw quilt in te bewonderen is.

Inge zei

Dit is echt heel leuk om te lezen en je blokken zijn prachtig. Ik heb bijna alle boeken van Jennifer en ga de de Union Quilter opnieuw lezen. Leuk dat ik zo weer eens geïnspireerd word om de Elmcreek boeken nog eens ter hand te nemen.

Marina. zei

Hallo Annelies,

Ik denk dat ik 2 blokken uit het boek herken in je foto. Charley Stokey's Star, de 6e op de 2e rij en Farm in the Valley op de 4e riij. Klopt dat? Ik vind het toch zo leuk dat er een echte quilt van gemaakt is.
Hartelijke groet, Marina.

Monica zei

Oh, wat wordt deze ook ontzettend mooi zeg!

Lida zei

Was je er al zo lang mee bezig! Wat is hij gaaf en wat een hoop verschillende paarse lapjes heb je gebruikt! Ik vind de oudroze stof voor de sashings er prachtig bij passen!
Nu het boek nog!
Groetjes
Lida

inge zei

wat een prachtige blokken! kan niet anders in die kleur ;-)

Hilde zei

Felicitaties voor je project, Annelies. Leuk om nu de blokken van dichtbij te zien. Ik ben al benieuwd naar het geheel!

Guusje, zei

Wat zijn het toch prachtige blokken ik hoop dat het boek snel uitkomt want ik denk dat ik hem dan ook wel wil gaan maken.

Anoniem zei

Het is prachtig met die roze sashings.