donderdag 27 juni 2013

Google Reader stopt, wat nu ?

Helaas, per 1 juli stopt Google Reader. Ik gebruik Google Reader dagelijks om te kijken welke blogs een update hebben. Dit bespaart me veel tijd ! 
Wat nu ? Ga ik voor "bloglovin" of voor "Feedly" of is er een ander alternatief ?
Wat doen jullie ?

It is such a pity that Google Reader stops on the first of July. I use it every day and it saves me a lot of time.
Now what ? Is it "bloglovin" or "Feedly" or another alternative ?
Any suggestions ?

30 opmerkingen:

dutchcomfort zei

Goedemorgen Annelies,

Ik heb zowel Feedly als bloglovin. Bloglovin stuurt iedere dag een keer een e-mail met de laatste blogposts van de blogs die je graag bezoekt. Als je nu blogs in Google Reader hebt staan gaan die automatisch over naar de nieuwe ‘readers’ zodra je een account aanmaakt. Succes!

sylvia zei

Ik maak ook gebruik van Bloglovin, krijg de dagelijkse mail ook. Ik heb me er verder nog niet in verdiept, ik vraag me nog steeds af waar ik de posts kan zien als ik niet mijn dagelijkse mail afwerk!
Lastig, he?!
Dank voor je mooie reactie op mijn stoplap, liefs, Syl

GRANNY'S HOUSE zei

Ik heb geen idee wat ik gebruik, heb daar nooit opgelet, ik zie aan de kleur op mijn weblog wie er gepost heeft.

Groetjes
Ines

sylvia zei

ps, ik kan ook naar de site, maar geef ik dan aan dat ik een blog gelezen heb, verdwijnt ie uit de lijst! Ik vergeet natuurlijk steeds na een paar dagen te kijken of dat blog weer terug is in de lijst door een nieuwe post!! Dus ik loop lekker achter zo.....:(

Martine zei

Ik gebruik bloglovin maar mailtjes wil ik niet. Ik kijk zelf wel wat er nieuw en leuk is.

Judith zei

Ik heb beide, maar vind blogloving niet zo handig. Feedly werkt snel en lijkt enorm veel op reader. Ik zou voor feedly kiezen.

Anoniem zei

ik heb ze ook allebei, maar ben nog steeds met googlereader bezig. Dat wordt echt afkicken

Nellie zei

Is het toch echt waar ik zou het niet weten maar leuk is anders

Groetjes Nellie

marcella zei

ik kijk in de leeslijst van blogger, in het dashboard

Jeanneke zei

Ik doe net als Marcella en zie wel wat er gaat gebeuren...
Groetjes en een fijne dag gewenst,

Jeanneke.

Supergoof zei

Ik doe het zelfde als Marcella, de leeslijst in het dashboard, heel HANDIG.
Maar omdat ik niet zeker wist of dat ook zou verdwijnen heb ik me aangemeld bij Bloglovin, en nu krijg ik mailtjes met updates. En twijfel over Bloglovin omdat het net lijkt als of ik na weblog. nl en blogger ineens bij een nieuw blog zit.

Kortom ik hoop dat de blogger-dashboard-leeslijst blijft, want die is heel erg handig.

Annelies zei

@Ingird, ik zou niet weten waarom de blogger-leeslijst weg zou gaan. Dit gaat specifiek om Google Reader.
Ik heb daar ook blogs in staan die niet betrekking hebben op handwerkgebied, zoals Oog op Laren en Oog op Blaricum, maar die wil ik wel via updates blijven volgen.

AnitaS zei

Ik gebruik ook de blogger leeslijst.

Anoniem zei

Ik gebruik Bloglovin, bevalt me heel goed. Bij home, links boven, zie je de blogs die je volgt met een soort `voorstukje´ en bij `search blogs`, rechts boven, kun je nieuwe blogs opzoeken en dan aangeven dat je die wilt volgen.

Klaske zei

Ik gebruik nog google reader, maar heb heb ook bloglovin, wat me eigenlijk niet bevalt, en feedly, die lijkt volgens mij het meest op de reader van google, dus ik denk dat het die gaat worden. Vervelend hé dat ze iets ergens mee stoppen wat juist erg goed bevalt..

Birdblocks zei

Hi Annelies en anderen, oh wat zullen we de reader missen. Ik heb ook bloglovin geprobeerd en ik vind het niks, dus verder gezocht. Ik heb bloglines.com gevonden en die bevalt me wel. Lijk een beetje op de reader, maar net niet helemaal. Ik denk dat ik daar wel gelukkig van ga worden ;-)
Ook hier kun je de gegevens van de G reader in importeren, hoewel sommige feeds leeg bleven die moest ik even opnieuw doen.
Groetjes, Merel

Willy zei

Bij bloglovin heb ik me meteen aangemeld en sinds gisteren bij feedly, daar kun je de blogberichten ook uitgebreid lezen zonder het blog te bezoeken. Bij bloglovin kom je altijd op het blog terecht. Toch moet ik wel even wennen aan feedly. Het aanmelden was trouwens snel gebeurd. Bij beiden worden alle adressen uit reader automatisch geïmporteerd.

Lida zei

Ik gebruik de leeslijst van Blogger, die gaat toch niet weg? Ik hoop van niet, want anders moet ik ook de boel gaan omzetten en heb er echt geen benul van! Ik zal DS er maar naar laten kijken, misschien dat hij er verstand van heeft! Fijne dag
Lida

Annelies zei

@Lida, de leeslijst gaat niet weg. Alleen als je nieuwe updates bekijkt in Google Reader, een bepaald programma, moet je veranderen. Updates op je blog blijven.

Renate zei

I am now working with "The Old Reader". It looks like google Reader.
May be it will work for you too.
Have a nice day!
Renate

Birgitte aka Bietje zei

Ik gebruik feedly. Handig, ik kon mijn bloglijst uit Google reader zó overnemen. En daar kun je heel gemakkelijk zien welke blogs vernieuwd zijn, en ik nog niet gelezen heb.
Succes met kiezen.

Simone zei

Ik gebruik bloglovin en die bevalt me goed! Er is ook een appje van, voor op je tablet of foon.

Annie Kingma.Bonnema zei

Hallo ik weet niet wat ik heb, gewoon mijn blog gemaakt via google, en de berichtjes van de blogs die ik volg zie ik rechts op mijn blog. met een platje
Zie wel wat er gebeurd, hoop maar dat het zo kan blijven,
Groetnis Annie

lheurebleue zei

heel vervelend ...
ik heb vandaag feedly geinstalleerd, het installeren ging vanzelf. het programma ziet er heel goed uit, met heel veel prettige opties. nu nog even kijken of het gebruik ook handig is ...

Annelies zei

@Ik heb zelf nu ook Feedly geïnstalleerd wat heel gemakkelijk, met behoud van voorkeuren, ging. Moet nog wel even wennen.

Manon zei

Ik gebruik nu Bloglovin en Feedly om een beetje gewend te raken
feedly krijgt steeds meer mijn voorkeur, de overstap van Reader gaat ook erg gemakkelijk en Feedly neemt ook al je starred blogberichtjes over, ik was al bang dat ik diet allemaal kwijt zou zijn.
Maar Reader zal ik wel missen
Manon

inge zei

bloglovin. daar zit ten minste geen vertraging op bij het publiceren van de niet blogger blogs (wat in jullie sidebar zeker wel zo is)

Gert zei

Ik werk nu een tijdje met The Old Reader en ben er best tevreden over. Succes met het maken van je keuze, je leest het al bij de diverse reacties, ieder heeft zo zijn/haar voorkeur.

Terray zei

Vooralsnog zie ik nog steeds alle nieuwe updates......

Terray zei

Maar ik zie dat ik via de leeslijst kijk :-)