donderdag 13 december 2012

Marché Saint Pierre


Laatst sprak ik in Amsterdam met een Franse toeriste en zij had het over de winkel Marché Saint Pierre in Parijs. Ik dacht er verder niet meer aan tot ik gisteren in de winkel in Zutphen dit tasje zag staan.
Gisterenavond heb ik even gegoogled op internet en vond de link naar deze winkel. Als ik het zo lees hebben ze veel stoffen en op de begane grond ook voor patchwork, maar ik ben benieuwd of iemand van jullie deze winkel kent.

Some time ago I spoke in Amsterdam with a French tourist. She talked about the shop Marché Saint Pierre in Paris. I didn't give it a second thought until yesterday I saw this bag in the shop in Zutphen.
Yesterday evening I found the link of this shop on Google.
I think it is a shop with all sorts of fabric and a bit of fabric for patchwork on the ground floor. I am curious if anyone of you knows this shop.

23 opmerkingen:

Paula zei

Wow, zoveel etages met stoffen!! Dank je voor de link. In het voorjaar ga ik een lang weekend naar Parijs en ik ben nu zo'n beetje aan het kijken waar ik allemaal naartoe wil. Nu staat er dus een adres bij op mijn lijstje :-)
Groetjes en een fijne dag.
Paula

GRANNY'S HOUSE zei

Wauw, dat is een grote snoepwinkel, ik ken het bedrijf niet.

Groetjes
Ines

sylvia zei

mmm, kunnen ze hier geen dependance beginnen?? In jouw resort van gister of zo...???...;)

petronella zei

Jazeker ben ik er geweest, maar dat is al weer enkele jaren geleden. Het ligt vlakbij de Sacré Coeur en Mont Martre. Je hebt daar trouwens een eldorado van stoffenzaken, bijna winkel aan winkel. Heb daar ook mijn voile voor de badkamer gekocht (liep in dietijd met stukken tegel in m'n tas voor degoede kleur)Maar goed over Marché Saint Pierre: het is in één woord overweldigend, ze hebben werkelijk alles en de ambiance van de winkel is van lang geleden met prachtige eikenhouten ingebouwde stellingkasten, zoals je nog wel meer ziet in authentieke winkels hier.Als je in Parijs komt, moet je er zeker heen!!

Annelies zei

@Bedankt voor je informatie Petronella. Nu je het schrijft herinner ik me inderdaad dat ook de Parisienne die ik sprak me vertelde dat in dat deel meerdere stoffenzaken zitten.

AnitaS zei

Wat een verleidelijke zaak. Ik zou daar graag een possje rondlopen met flink wat zakgeld.

Anoniem zei

Ja,daar ben ik in 1993 geweest en heb er toen oa een quiltboek over Bouttis gekocht.
Prachtige zaak en niet goed voor je portemonnee!
een aanrader om te gaan,maar laat je creditcard thuis.
zonnige dag
groetjes,Truus uit Drenthe

Miriam zei

I was in this shop in September this year. It does have a small patchwork fabric section on the ground floor. However there are 4 more floors of fabric to explore! :) They have a wonderful range of furnishing fabrics. I wish I could have brought home about 30 meters of one of them! There are also lots of furnishing weight toile de jouy fabrics too.

Dorothé zei

2 jaar geleden samen met twee vriendinnen de buurt rond de sacré coeur onveilig gemaakt. Het is het walhalla om je stoffenhonger te stillen.

Annelies zei

@Thank you so much for the information Linda. I had already seen that they have toile.
@Dorothé, ik wil het niet weten !

Marga (MarPie) zei

Lijkt me inderdaad een heerlijke winkel. Hopelijk onthoud ik het als we ooit naar Parijs gaan.

Groetjes,
Marga♥

marga zei

Ik ken de winkel niet maar kan mij voorstellen dat je er nu wel nieuwsgierig naar wordt.
Groeten
Marga

Lida zei

Bee helaas is het mij niet bekend, maar zou er best even binnen willen wippen! Groetjes
Lida

betty prins zei

Ja, Annelies, dit moet bijna boven an je 'to do in paris' lijst staan Ik was er 2 jaar geleden en het is niet alleen st Pierre, er zijn zoveel meer mega grote stoffen winkels daar in de buurt...
Laat ik nou in febr. weer in Parijs zijn,,ik wil niemmand jaloers maken natuurlijk...

soyee zei

Ik hoef er niets meer aan toe te voegen!

not so zen -quilts in Paris zei

Haha, laat ik nu op anderhalve minuut afstand wonen, wat zeg je me daarvan? Het is al veeertig jaar m'n rots in de branding voor stoffen en aanverwante artikelen. Wie in de buurt is, en, Betty Prins, ik reken op je in Februari, mag me een seintje geven en een kopje koffie komen drinken.
Dag dametjes in Nederland, groeten uit een druilerig Parijs, Will V

Phebe and Jane zei

Ik ken deze winkel niet, maar volgende keer als ik in Parijs ben ga ik er zeker heen.
Groetjes,
Marian

Chris zei

Dat was toevallig. Ik ken het niet, maar ik ben dan ook nooit in Parijs geweest...

Marjan zei

Dank voor deze geweldige tip, Annelies! Ga ik zeker onthouden voor de volgende keer Parijs!

lheurebleue zei

een adres om te onthouden!

Anoniem zei

en fantastische winkel met de meest uiteenlopende soorten stof, genres, kantjes en bandjes. Je komt er niet gauw vandaan .

Anoniem zei

en fantastische winkel met de meest uiteenlopende soorten stof, genres, kantjes en bandjes. Je komt er niet gauw vandaan .

josé zei

Wat jammer ik ben verschillende keren in Parijs geweest. En ook nog in de buurt, als ik dit geweten had.Maar voor de volgende keer ga ik dit onthouden.Als ik er weer mag komen.