maandag 1 oktober 2012

stukje rand

Ik had een druk weekend en daar waar ik normaal als bijrijder zit te handwerken, zat ik nu zelf achter het stuur. Mijn man kan nog steeds niet autorijden. Hij zei nog dat het echt de omgekeerde wereld zou zijn als hij nu een handwerkje tevoorschijn zou halen. 
Tussendoor toch nog een huisje kunnen maken en gisterenavond een kwart van de toekomstige schulprand aan de Dear Jane gezet. Ik maak de schulprand door hem eerst te quilten en dan pas in schulpjes te knippen.

I had a busy weekend. Normally my husband drives and in the meanwhile I do some patchwork. My husband still can't drive so I had to. He told me it would be the inverted world if he would take a patchwork and work on it when I drove.
In between things I managed to make a small house and yesterday evening I put one fourth of the scalloped border to be on my Dear Jane. I am first going to quilt the scallops and after that cut the border that way.

23 opmerkingen:

Ellie's Quiltplace zei

Wat goed dat je hem ook weer hebt opgepakt. Het is een schitterende quilt en zo leuk om hem telkens overal in andere kleuren te zien.
Ik moet nog eens nadenken over de schulprand. Maar ik heb nog tijd, ik ben daar nog lang niet aan toe ;o)

KijkDaarIs zei

Leuk..je Dear Jane weer te zien..
het heeft van die frisse kleuren...
Fijne dag

Else zei

Morge Annelies, fijn dat je weer een beetje verder bent gekomen met Jane. Wordt helemaal vrolijk van de kleurtjes op deze druilerige ochtend!! fijne dag, knuffel Else

sylvia zei

Prachtig, Annelies!! En wat goed dat je zelf weer achter het stuur zit: vaak doen, kweekt weer zelfvertrouwen!
Maar laat Frank maar naar buiten kijken, of hij net zo mooi kan handwerken als jij??? Zal nu ook wel lastig zijn, trouwens............;;))
liefs, Syl

Berna zei

??? Druilerige ochtend? Hier schijnt gelukkig de zon. De was kan zo naar buiten. Maar op jouw blog schijnt ook de zon met deze kleurige Jane. Fijn dat zij weer tevoorschijn is. En Frank kan toch best leren haken of breien? Fijne dag.

Annelies zei

@Sylvia, ja ik rij weer op de snelweg, maar alleen omdat Frank naast me zit en kijkt bij het invoegen. Ik blijf het, ondanks twee rijlessen, niet leuk vinden, maar nood breekt wetten.

GRANNY'S HOUSE zei

Je had hem een punnikklosje kunnen geven ;-))
Je bent niet de enige angsthaas Annelies, ik durf ook niet op de snelweg te rijden.

Groetjes
Ines

Lida zei

Heb even bijgelezen en wat is hij toch prachtig en kleurrijk! Ook je schitterende applicatie bloem en je mooie lapje dat je liet zien, wat mooi allemaal! Fijne dag
Lida

christine zei

Anneleis ik ken dat hoor ik rij ook alleen maar hier in de buurt vind de snelweg reuze eng! maar jouw Dj is zo mooi ik ben op de helft maar er komt weinig van op het ogenblik denk dat ik volgend jaar maar weer eens uit de kast ga halen ze is toch wel leuk om aan tewerken .
christine

Gert zei

Wat een prachtige kleurencombinatie heb je toch gemaakt voor deze DJ. Veel succes met de schulprand.

AnitaS zei

Goed idee om hem zo af te werken. Jij rijdt tenminste nog, ik al lang niet meer.

Bernadette van Gils zei

wat een mooie quilt ben je weer mee bezig, leuke combinatie dat wit - rood -groen, beetje kerstsfeer vind ik of is dat niet je bedoeling
Even een vraagje: de DJ is dat een standaard patroon want ik vind de blokken zo mooi
groetjes
Bernadette

Annelies zei

@Bernadette er is een boek van de Dear Jane met daarin alle patronen.
Kijk bijv. eens op http://www.dearjane.com

Ria zei

Wat is je DJ mooi! Succes verder met DJ.

Het doet me goed om te lezen dat er meer mensen zijn die niet van autorijden houden. Ik heb dit overgehouden, nadat ik bij een auto-ongeluk betrokken was, waar twee doden bij te betreuren waren. Ik rij alleen voor een boodschap in de buurt en als het moet, bijvoorbeeld toen mijn DH zijn sleutelbeen gebroken had of toen hij net geopereerd was.

Annelies zei

@Ria, ik ben er altijd heel open over. Ik heb ook nooit voor mijn plezier gereden, meer omdat het je op een makkelijke manier van A nar B brengt. Ik kan me heel goed voorstellen dat je er na een ernstig ongeval anders tegenaan gaat kijken.

Birgitte aka Bietje zei

Ik geniet altijd zo als jij je DJ weer eens laat zien. De stoffencombinatie vind ik prachtig en erg apart. Dus voor mij mag je hem vaker oppakken. (ook als ie klaar is hoor)

Monica zei

Oh Annelies, wat wordt de rand van dj mooi! Ben je naar Frankrijk? dat rij ik ook niet alleen hoor!

Annelies zei

@Monica, was ik maar in Frankrijk. Nee, 1100 km. is wel erg veel. Ik ben "gewoon" in Nederland.

Inge zei

Prachtig word je Dear Jane, Annelies, gewoon steeds mooier want wat je af hebt, is al super.
En hakende of breiende mannen zie je wel vaker, hoewel ik het mijn man en zoon ook niet zie doen. Mijn oudste kleinzoon heeft het geprobeerd op school, maar zijn motoriek werkte niet mee LOL

Cyn ;-) zei

Beautiful DJ quilt, Annelies. It is so pretty in Red and Green. Good luck with the scallops.

Cybele's patch zei

Hij wordt zo mooi in die franse stofjes. Heel gedurfd maar het reseultaat is geweldig.

Anja.M zei

Prachtige rand Annelies.
Quilt groetjes Anja.

Marga zei

Grappig om te lezen dat jij invoegen op de snelweg ook geen pretje vind om te doen. Ben ook veel liever bijrijder dan rijder.
Ben heel benieuwd hoe je de quilt gaat doorquilten.

Groetjes,
Marga♥