vrijdag 6 maart 2015

het groeit

Het gaat goed met het moestuintje. Toch heb ik een klein dilemma. Met de radijs en de kruiden weet ik nog wel raad, maar wat doe ik nu met de doorgeschoten broccoli en de sla ? Wil ik dat wel in onze tuin hebben staan ? Is daar wel plaats voor ?

All goes well with my vegetables. I have a small problem. I do have place for the radishes and herbes, but what to do with the broccoli and lettuce ? Do I want them in our garden ? Is there room in my garden ?

12 opmerkingen:

Marguerite zei

Ben blij dat bij mij alle zaadjes ook op komen. Maar hoe nu verder? Naar buiten kan nog niet maar hoe los ik het binnen op? Wat doe jij? Vind het wel een heel leuke actie van appie...

Annelies zei

@Ik ga ze binnenkort toch verpotten. De kruiden blijven binnen in de vensterbank en de anderen gaan naar buiten. (Dan wel weer 's nachts binnen als het moet)

Annelein zei

Wat heb jij vééééééél. Hier staat een heel bescheiden hoeveelheid. Alleen de worteltjes en de cherrytomaatjes staan boven de grond.

Omdat ik niet zoveel heb zet ik straks buiten alles in grote manden. Tot die tijd probeer ik het zoveel mogelijk binnen te redden.

In mijn enthousiasme vergeten uit te zoeken wat de juiste tijd is voor de verschillende groentes...

dutchcomfort zei

Ik heb ook geen idee waar ik ze moet laten.. Ik hoop dat Albert Heijn straks bij iedere € 15,- boodschappen een stukje moestuin grond gaat aanbieden!

sylvia zei

haha, ik hoor van iedereen deze vraag. Leuke actie van AH.......iedereen een probleem: waar laat ik mijn groeisels??!!
liefs, Syl

Else zei

HIHI ja ook hier die zelfde uitdaging straks maar eens naar het tuincentrum!! Fijn weekend

Birgitte aka Bietje zei

Oh, das niet zo moeilijk. Ik heb jarenlang de zaden in mijn berging (veel licht) voorgezaaid in die langwerpige bloembakken. Die je veel onder ramen ziet. Veel ruimte en als de plantjes naar buiten kunnen, vul ik ze met iets bloeiend voor onder de ramen.
En ik heb ze ook wel eens gevuld met kruiden en dan met bak en al aan haken aan de schutting gehangen. Lekker dicht bij de achterdeur. Handig om verse kruiden snel te plukken als ik ze nodig heb.

Willy zei

Dat groeit als kool. Misschien de bloemen- en plantenbakken er mee opvullen, dan hoef je ook geen bloemen aan te schaffen.

Annelies zei

@Willy, ik ben totaal geen tuinmens. We hebben gras en wat vaste planten en bomen en dat is het. Ik hoef dus helemaal geen plantenbakken te vullen, want die zijn er niet.

Chris zei

Haha, ik vind die oplossing van dutchcomfort wel een goeie!!

Guusje, zei

Dat ziet er erg goed uit. Gewoon poten en straks heerlijke groenten uit eigen tuin.

Marielle zei

De broccoli en Sla schieten door door de warmte. Je zal zien als je sla in mei in de volle grond zaad dat het niet gebeurd. Probeer het in een grotere pot te zetten op een wat koelere plaats dan schiet het niet zo hard door.