donderdag 6 november 2014

spoorlijntje

Terwijl ik bezig ben met de afwerking van het verlate kraamcadeau is het wel leuk een oude ansichtkaart te laten zien. 
Deze ansichtkaart is van voor 1928. Je ziet hier Grignan, het plaatsje waar we brood halen als we in Frankrijk zijn. Tussen 1907 en 1928 liep er een spoorlijntje tussen Taulignan, Grignan en Chamaret. Zelfs de rails liggen er niet meer, maar het grensde aan onze Franse achtertuin.

While finishing the present for a newborn, as I told you I am a little late, I can show you this old card.
The picture was taken before 1928. You can see Grignan, the place where we buy our bread when we're in France. Between 1907 and 1928 there was small railroad between Taulignan, Grignan and Chamaret. It has all disappeared, but it run besides our French garden.
Veel is er in al die jaren niet veranderd.

There hasn't changed much in all these years.

9 opmerkingen:

Chris zei

Wat is dat leuk dat je die kaart hebt en ook dat je weet dat dat spoorlijntje tot aan jullie tuin lag! Zo grappig om dat te bedenken.

Monica zei

Leuk om via oude ansichtkaarten een beetje van de geschiedenis van je dorp en omliggende gehuchtjes te leren kennen. Ons gehucht telt zeggen en schrijven 7 huizen en 13 inwoners maar we hebben op een vide grenier hier een oude ansichtkaart van gevonden uit 1904.

Annelies zei

@Monica, wat leuk als je zoiets vindt !

Sylvia zei

Ja leuk die oude ansichtkaarten hè?Gelukkig verandert er vaak niet zo veel in die dorpen, er is altijd wel iets te herkennen.
groetjes Sylvia

Rennie zei

Toen straalde het rust uit en ik denk nu nog.

Annelies zei

@Rennie, buiten het toeristenseizoen straalt het veel rust uit. In het toeristenseizoen heb je boven op de grote binnenplaats van het kasteel o.a. toneeluitvoeringen.

feltfree på Åsly zei

Wat leuk is dat.

Willy zei

Prachtig plaatsje zo op de heuvel met het kasteel als middelpunt. Fijn dat het meeste toch zo is gebleven.

Guusje, zei

Wat een mooie kaart. Ik hou van de oude kaarten.