vrijdag 14 oktober 2011

familie de Vries (4)

De vijf lapjes die ik van de familie de Vries uit Amsterdam heb zijn afkomstig van twee meisjes, T. de Vries en J. de Vries. Bij dit lapje zou je nog kunnen twijfelen of het I. of J. de Vries is, maar een ander lapje geeft daarover uitsluitsel.
Al kijkende naar dit lapje zie ik in gedachten ineens een meisje vol trots de datum 3 november 1904 neerzetten. Dat gebeurde al weer bijna 107 jaar geleden.

The five samplers I have in my possession from the de Vries family have been made by two girls, T. de Vries and J. de Vries. Looking at this sampler it could be J. or I. de Vries, but another sampler shows that it must be J. de Vries.
Do you see a little girl putting the final date on this sampler ? It happened almost 107 years ago.


20 opmerkingen:

Berna zei

Ook weer een schatje. Goed weekend.

Judith zei

Wat is dat toch indrukwekkend, en jij mag dat lapje hebben. Het ligt op een goed adres, het is prachtig net als al die anderen. 107 jaar geleden, armoede, klasse stelsel, huishoudschool want meisjes worden huisvrouw, geen vrije keuzes, geen stemrecht, lange jurken, hardwerken, geen vrije tijd, vakanties, weekendjes weg, een hele andere maatschappij! Boeiend vind ik dat, intrigerend en nu is het lapje te zien op internet en bekijk ik het op mijn iPad waar ik met mijn vingers kan inzoemen op het gedeelte wat ik zien wil. En dat slechts in 107 jaar tyd!

AnitaS zei

Prachtig zoals dat lapje bewaard is gebleven. Je zou wel alles van de maakster willen weten.

Hennie zei

Ze zijn stuk voor stuk bijzonder je prachtige letterlappen ! ! !

Fijn weekend Hennie.

Quiltendewilma zei

Het lapjes is op het goede adres gekomen!!

anneke zei

Mooi! Het is wel te hopen dat ze er een beetje plezier in heeft gehad dit te borduren. Ik hoor m'n oma (die van 1898) was nóg mopperen op het verplichte aantal naalden dat ze elke dag moest breien.

Margit zei

Hello Annelies,
I like all these samplers very much. You now, I like to do cross-stich and redwork too. What will you do with all the samplers you've collected?
Kind regards from Margit.

Lida zei

Gek hè, dat het soms zo kort geleden lijkt en pas als je goed leest realiseer je je dar het al meer dan een eeuw oud is. Weer een heel mooi lapje! Groetjes
Lida

Inge zei

Niet te geloven hè, bijna 107 jaar geleden. Mooi lapje ook weer.

Lee Prairie Designs zei

Beautiful stitchery! A treasure for sure!

:) Carolyn

Annelies zei

Hello Margit,

I treasure them and maybe someday I will share them with others in an exposition.

Elza zei

Gek idee dat er een meisje 107 jaar geleden trots zat te borduren.
Groetjes ELza.

Guusje, zei

O wat is dit ook weer een erg mooi lapje en zo leuk dat je er zoveel hebt van dezelfde familie.

Bietje zei

Geweldig dat je al die lapjes laat zien. Mijn moeder liet mij laatst een soort merklap van haar tante zien. Ik heb er heel veel foto's van gemaakt. Toch eens een blogje aan wagen. Ik zal er dit weekend eens voor gaan zitten.

Sarah zei

heel mooi

Anoniem zei

107 Jaar oud en nog steeds mooi.

sylvia zei

wat goed bewaard gebleven!
Ik hou mijn hart vast, zo goed van kwaliteit is het huidige borduurgaren niet meer......:(
Dus wat wordt er nog van ons terug gevonden over 100 jaar??
fijn weekend, groetjes, Syl

Sylvia zei

Het lapje ziet er zo te zien nog heel mooi uit voor z`n leeftijd, gaaf hoor!Bedankt voor je compliment op mijn blogjes over Frankrijk.
Geloof dat jij daar ook "meer"van weet of niet?
Ik begin de ex webloggers weer een beetje terug te vinden.
Gr.Sylvia.

Willy zei

Annelies, deze ziet er nog behoorlijk goed uit voor 107 jaar. Het is ook wel heel bijzonder dat je er 5 van de familie hebt.

Monica zei

Oh, wat is ook dit lapje weer prachtig, 1904 is het geboortejaar van mijn moeder, van haar heb ik een rood letterlapje, geborduurd in 1919 dat ziet er ook nog pungaaf uit.